Recension av Miss Clara
Hotellrestaurang i centrala Stockholm

Recension av Miss Clara

Miss Clara by Nobis ligger på Sveavägen och har en stor restaurang på bottenvåningen. I lokalen ryms många bord och en trevlig bardel. En fredagskväll är det förvånansvärt lugnt och det är skönt att kunna föra samtal i lugn och ro. Snygg inredning med en varm och ombonad känsla gör att Miss Clara passar för både dejt och middag med mamma.

Mycket lockar på menyn, särskilt bland förrätterna, och det tar en bra stund för oss att välja. Det blir hummersoppa, löjröm, tonfiskceviche, gnudi och osso bucco med saffransrisotto. Förrätterna serveras i stora portioner och håller överlag hög nivå. Att brödet till löjromen smakar lite bränt känns dock som en stor miss. Hummersoppan är däremot smaskig och serveras med en bit västerbottenpaj till – mastigt och mättande. Tonfiskcevichen med passionsfrukt är grym med mycket kraft i smakerna.

Varmrätt och dessert håller hög kvalité

Varmrätterna håller också hög kvalité. Kvällens vegetariska rätt, gnudin, består av små friterade ricottabollar som serveras med pumpaskum. Försvinnande gott, kanske lite sött i längden. Osso buccon är saftig och saffransrisotton krämig. Det finns helt enkelt ingenting att klaga på utan allt är välgjort in i minsta detalj. Avslutningsvis imponerar verkligen desserterna. Mandelbrownien är saftig och svartvinbärsufflén är perfekt tillagad med en god frisk smak – två desserter med finess. Alltid roligt när restaurangen lägger lite extra energi på desserten.

En extra tanke vid servering

På Miss Clara märks det att man lagt extra tanke vid servering – våra fläderbellinis blandas på plats och även hummersoppan hälls upp vid bordet. Lyxigt och personligt!  Senare mot kvällen är servicen kanske inte lika engagerad, men fortfarande snabb och uppmärksam. Letar du efter ett centralt ställe med hög kvalité på maten, där du kan föra ett samtal i lugn och ro? Prova Miss Clara!

Miss ClaraMiss ClaraMiss ClaraMiss ClaraMiss ClaraMiss ClaraMiss ClaraMiss ClaraMiss ClaraMiss ClaraMiss Clara

Taggar

Snabbfakta