Recension av Misshumasshu
+
Krossa din egen guacamole

Recension av Misshumasshu

Ett ganska nytt tillskott bland Stockholms hippa asiatiska krogar är Misshumasshu, som drivs av Adam och Albin. Restaurangen ligger lite dolt i Birger Jarlspassagen vid Norrmalmstorg och när vi kommer in slås vi av den festliga stämningen vid baren.

Det är högt i tak, mysigt sorl, annorlunda inredning. När vi däremot blir visade till vårt bord i en annan del av lokalen är det helt annan stämning som snarare känns snabbmatshak. Här hade det verkligen varit mysigt om de lagt lite mer energi på belysningen i stället för lysrör.

Guacamole där man får krossa avokadon själv

När vi ska välja vad vi vill äta blir det svårt, allt på menyn låter så smarrigt. Valet landar på lite olika smårätter som vi delar. Vi börjar med guacamasshu, som är en guacamole där man får krossa avokadon själv. Till och med personen i sällskapet som inte gillar avokado älskar den här rätten. Det är både gott, kul och ja, jättegott. Lite annorlunda guacamole med rispapper och ponzu.

Perfekt i sin enkelhet

Vi tar också in krabba med krispiga riskakor som smakar gudomligt och passar bra dela på. En liten smakbomb är en vitlöksstekt svamp, så perfekt i sin enkelhet. Även kycklingyakitori, kycklinghjärta och ibericospett faller oss mycket väl i smaken. De två sista rätterna är tyvärr ingen hit dock, varken svampgyozan eller auberginetaco är något för oss.

Det finns lite att slipa på

Så när det gäller maten är det verkligen högt och lågt. Allt från det godaste vi någonsin ätit till faktiskt rätt äckligt, som vi inte ens äter upp. Men väljer du rätt rätter kommer du helt klart gå härifrån nöjd. Överlag är vi väldigt nöjda med Misshumasshu, även om det finns lite att slipa på. Prismässigt är det rätt okej, vi betalar en femhundralapp per person inklusive dryck och dricks. Nästa gång ber vi också om att få bord i den högra delen av restaurangen som ser mycket trevligare ut!

MisshumasshuMisshumasshuMisshumasshuMisshumasshuMisshumasshuMisshumasshu

Taggar

Snabbfakta