Recension av Mississippi Inn
Billig brunch vid Nytorget

Recension av Mississippi Inn

Mississippi Inn är en amerikansk restaurang som ligger vid Nytorget på Söder. Trendigt läge med en klassisk brunchmeny. Lokalen är sådär härligt mysig med varm belysning och mörkt trä, perfekt när det snöar utanför fönstrena. Krogklubben bokar bord för en brunch en söndag med hjälp av TheFork-appen.

På menyn finns alla möjliga amerikanska brunchklassiker – milkshakes, amerikanska pannkakor, burgare och även traditionella brunchrätter som omelett och eggs benedict. Vi testar Steak Minute, Beef Salad och Eggs Benedict. Till det får vi in färskpressad apelsinjuice och en chokladmilkshake, allt till väldigt humana priser runt 100-150 kronor. Bra tips för den med lite mindre plånbok helt enkelt!

Stjärnan bland de rätter vi beställde in är Steak Minute – en rejält stor köttbit, stekt till perfekt stekgrad, med smak av grillat och goda såser till. Trevligt att både sås och sallad serveras i en liten hink vid sidan av så att man slipper få såsiga tomater. Tyvärr är de andra rätterna inte lika bra, biffsalladen ser färgglad och fräscht ut och det snålas inte med köttet, men smakerna lyfter inte riktigt. Benedicten är inte mer än okej, brödet är vanligt trist formbröd och skinkan torr och tråkig.

Nu kanske du undrar hur vi tänker när vi ger en trea i betyg, trots att maten är sådär. Jo – dels gör priserna att vi har lite överseende med sämre kvalitet på maten, på Mississippi Inn ligger alla priser under brunchgenomsnittet i Stockholm. Men framförallt är personalen så himla bra. Supertrevliga och personliga utan att bli för mycket. Uppmärksamma utan att springa till vårt bord hela tiden. Plus i kanten, helt klart.

I samarbete med TheFork. Boka bord på Mississippi Inn med TheFork, antingen på hemsidan eller i appen!

Mississippi InnMississippi InnMississippi InnMississippi InnMississippi Inn

Taggar

Snabbfakta