Recension av Morfar Ginko 2018
+
Mysig innergård på Södermalm

Recension av Morfar Ginko 2018

Morfar Ginko är en av Krogklubbens favoritbarer och många utekvällar har spenderats här. Därför blev vi rätt förvånade när vi testade restaurangen i fjol och det var en riktig besvikelse (en 2:a i betyg). Men en svettig högsommarkväll är vi tillbaka och hoppas på bättre lycka.

Lyckas du inte haffa ett av borden ute på Swedenborgsgatan? Misströsta inte – fråga efter ett bord på den lilla innergården som är minst lika trevlig. Efter veckor av kvalmig hetta är det inte direkt stora varmrätter magen längtar efter. Nej, för middag räcker det gott nog att dela på pommes med aioli och varsin löjromstoast (ena med tångkaviar). Självklart tar vi in ett glas iskallt bubbel till detta, vad annars ? Löjromstoasten är snäppet billigare än på många andra ställen, men minst lika god. Pluspoäng för den vegetariska varianten med tångkaviar! Vegetarianen i sällskapet jublar. Varför kör inte fler ställen med det som alternativ? Lite frasiga pommes och fransk musik i bakgrunden sätter pricken över i på kvällen.

”Södermalmsk” service

Servicen är typisk “södermalmsk”, ni vet, avslappnad men trevlig. Kanske valde vi rätt rätter eller så har köket blivit bättre generellt, men Morfar Ginko förtjänar definitivt mer än en 2:a idag!

 

 

Taggar

Snabbfakta