Recension av Muskot
Ny indisk restaurang på Sankt Eriksgatan

Recension av Muskot

Muskot är det senaste tillskottet bland alla Sankt Eriksgatans indiska restauranger (tre stycken i princip vägg i vägg!). Restaurangen öppnade i för bara någon månad sedan, och har höga ambitioner bland annat med kökschef från Shanti Ultimat.

Här serveras indisk/bengalisk mat med lite finess. Vi besöker Muskot för en lunch, men de har också kvällsöppet. Lunchmenyn är precis lagom stor, med fem-sex rätter som byts ut varje dag. Vi provar bland annat en rätt med räkor och kokos.

Och oj vad fräscht det är! Helt andra smaker än den klassiska indiska maten, mer kryddor, mer färg, mer grönsaker. Riktigt bra, nog det bästa indiska vi har ätit i Stockholm. Lunchen kostar 105-110 kr, helt överkomligt, för man får också papadam, mango lassi, kaffe och salladsbuffé. Nanbröd får man dock betala extra för, men bara 15 kr.

Vi älskar verkligen maten på Muskot. Miljön är däremot sådär. De har tryckt in alldeles för många bord så det blir väldigt trångt och stimmigt även om akustiken är helt okej. Ta bort några bord, och försök att få till en lite lugnare stämning trots lunchrusning, är vårt tips. För den här maten är så bra att man vill njuta av den i en avkopplande miljö. Och så bra att den trots miljön får en femma i betyg.

Taggar

Snabbfakta

  • Sankt Eriksgatan 110, 113 31 Stockholm, Sverige

  • Vegetariskt alternativ

  • Alkoholrättigheter