Recension av Nybrogatan 38
+
Prisvärt, familjärt och opretentiöst

Recension av Nybrogatan 38

Krogklubben STLHM har tidigare recenserat systerkrogarna Nytorget 6 och Österlånggatan 13 – nu är det dags för Nybrogatan 38! Liksom på systerkrogarna är menyn lång och varierande. Här finns en uppsjö av snacks, förrätter, mellanrätter, större rätter och dessert. Det serveras även frukost, nattamat, brunch och helglunch. Mycket att välja och vraka på alltså!

Vi tar in löjromschips och friterad fetaost till förrätt. Till varmrätt testar vi vegetarisk risotto, ångad torsk, lamm och kalvköttbullar. Det första vi slås av är hur stora portionerna är, här snålas det inte på något. Löjromschipsen är otroligt goda och ett perfekt snacks att börja kvällen med. Torsken är en fräsch och lätt rätt med perfekt tillagad fisk. Lammet är också smarrigt, serveras med fetaost och tryffelpotatispuré. Osten hade vi klarat oss utan, men potatisen är verkligen 10/10. Risotton hade kunnat smaka lite mer, men köttbullarna får mer än godkänt.

Prisvärt, familjärt och opretentiöst

Nybrogatan 38 är prisvärt, familjärt och opretentiöst. Vill man beställa maten to go går det också bra. Vi förstå varför restaurangen är så poppis, men vi saknar det lilla extra. Vi har en trevlig kväll med god mat, men besöket är inte något som stannar kvar hos oss särskilt länge. Ett återbesök blir det nog ändå, både frukosten och brunchen lockar!

Nybrogatan 38Nybrogatan 38Nybrogatan 38

Taggar

Snabbfakta