Recension av Österlånggatan 17
Härlig uteservering i Gamla Stan

Recension av Österlånggatan 17

För lite mer än ett år sedan skrev vi en recension av Österlånggatan 17 så nu tycker vi att det är dags igen! Österlånggatan 17 är en modern kvarterskrog i Gamla Stan, systerkrog till Nybrogatan 38 och Nytorget 6. Köket är internationellt med en blandning av tacos, burgare, sallader och äggrätter. Priserna sträcker sig från 80 kronor upp till 250 – så det finns helt klart något för alla.

Vi besöker Österlånggatan 17 för en sen lunch i solen och bestämmer oss för en omelett med hummercréme för 195 kronor och en oxtartar med rödbeta och kapris för 190 kronor. Trots att hela uteserveringen är fullsatt är servicen snabb, uppmärksam och positiv. Vi får beställa snabbt, det bjuds på en rejäl brödkorg med tre olika sorters bröd och vår dryck kommer in på någon minut. Maten tar det lite längre tid för men eftersom vi njuter av solen har vi ingen brådska och den är väl värd väntan.

Omeletten är nämligen perfekt: fin konsistens, fylld med en mastig hummercréme och riktigt somrig. Oxtartaren är även den god. Bra råvaror och ett fint hantverk. Eventuellt blir det lite mycket lök eftersom det inte bara är friterad lök som det står i menyn utan den har även toppats rejält med ännu mer lök. Men allt som allt är vi väldigt nöjda och betyget på en fyra får vara kvar.

Österlånggatan 17

Taggar

Snabbfakta