Recension av Pane Vino
Italiensk finkrog vid Zinkensdamm

Recension av Pane Vino

Pane Vino är en modern, avslappnad krog och fyller absolut ett hål i Zinkensdamms annars snåla restaurangutbud. Inte överraskande är det ofta fulltsatt, ett tecken på att det inte direkt haglar av lite finare krogar i området.

På menyn finns pizza, pasta och secondis som sig bör och ett generöst utbud av charkuterier. Vi börjar med ett charkblock för två personer med härlig porchetta, prosciutto, parma och salami. En härlig aptitretare! Sedan fortsätter middagen med vår favorit Fettucine Pane Vino, färsk pasta med kalv, tryffel och mascarpone för 215 kronor. Pastan är precis sådär underbart krämig och smakrik som vi hoppats på. Portionen ser liten ut men vi lovar – man blir mätt. Vi provar också Ossobuco på kalvlägg med saffransrisotto som smälter i munnen. Även det här en rejäl portion och vi avslutar kvällen i matkoma.

Och stämningen då? Upp och ner. När personalen tar sig tiden är de trevliga, skämtar gärna och skrattar högt. Stundtals blir det dock för stressigt och vi får vänta ett bra tag på att få hjälp. Ibland känns det som att Pane Vino gärna tar in fler gäster än vad som hinns med och att det blir kvantitet snarare än kvalitet. Men när servicen sitter är det en av våra favoritkrogar för en god pasta eller pizza till schyssta priser.

Pane VinoPane VinoPane Vino

Taggar

Snabbfakta