Recension av Pane Vino
Italiensk finkrog vid Zinkensdamm

Recension av Pane Vino

Pane Vino är en modern, avslappnad finkrog och fyller absolut ett hål i Zinkensdamms restaurangutbud. När vi har besökt restaurangen tidigare så har vi kommenterat personalens bemötande och stämningen i lokalen, nu har vi bestämt oss för att recensera om restaurangen för att se om det har blivit bättre.

Pane Vino vid Zinkensdamm är en italiensk restaurang komplett med pizzaugn och charkdisk. Här är det ofta fullt, ett tecken på att det inte direkt haglar av lite finare krogar i området. Krogklubben gillar verkligen lokalen: turkosa toner blandat med varmt ljus och en riktigt snygg bar-och delikatessdisk.

På menyn finns pizza, pasta och secondis som sig bör och ett generöst utbud av charkuterier. Vi beställer in färsk pasta med kalv, tryffel och mascarpone för 215 kronor. Pastan är precis sådär underbart krämig och smakrik som vi hoppats på. Portionen ser liten ut men vi lovar – man blir mätt! Även pizzan håller hög kvalitet och vi brukar beställa allt från en enkel naturell med buffelmozarella till en smakrik Bosco eller tryffelrik Porcino. Priserna ligger mellan 125 till 175 kronor och råvarorna motsvarar priset.

Och stämningen då? Mycket bättre än senast. Hovmästaren håller energin uppe och det skojas friskt i personalen. Ibland känns det som att Pane Vino gärna tar in fler gäster än vad som hinns med och att man gärna satsar på kvantitet snarare än kvalitet men för det mesta är det trevligt. Framförallt så behövs krogar som Pane Vino runt Zinkensdamm för än så länge finns det ingen tydligt konkurrent.

Pane Vino

Taggar

Snabbfakta