Recension av Paul’s på Haymarket by Scandic
Brunch i centrala Stockholm

Recension av Paul’s på Haymarket by Scandic

Paul’s är en av restaurangerna i Haymarket – ett amerikanskt brasserie men med europeiska smaker. Under helgen serveras en brunchbuffé för 320 kronor och på hemsidan radas rätter upp som tomat- och brödsallad, bläckfisk och eggs royale. Vi hänger på dörren runt klockan 12 och vi har höga förväntningar när vi visas till vårt bord.

Tyvärr slås förväntningarna ner ganska snabbt. Personalen verkar tagen på sängen av alla restauranggäster: vi får vänta ett bra tag för att beställa dryck, rätterna som är uppdukade har ingen beskrivning och eggs royale lyser med sin frånvaro. När vi frågar efter rätten blir vi serverade, en förvisso väldigt god, eggs royale men det dukas inte fram några större mängder på buffébordet. De tre tallrikarna som ställs fram försvinner lika snabbt igen och vi orkar inte fråga efter mer.

För gottegrisen är det här drömmen!

Maten på buffébordet är god. Fräscha sallader med butternut squash, getost och rödbetor samt kantarelltarteletter och glaserad gris – allt känns väldigt modernt och håller hög kvalitet för att vara buffé även om det inte finns så många olika rätter. Vår färskpressade apelsinjuice är uppfriskande och när det är dags för efterrättsbordet så blir vi lite gladare, här har det nämligen dukats upp minst lika mycket desserter som det fanns huvudrätter. Budapestbakelser, cheesecake, tryfflar och croissanter trängs med varandra och vid sidan om finns det gott om nutella och vispad grädde. För gottegrisen är det här drömmen!

Lättare att få bord

Om du är sugen på en generös efterättsbuffé så är Paul’s absolut ett alternativ. Maten var god men inte helt övertygande och letar du efter en brunch i centrala Stockholm så rekommenderar vi snarare Berns asiatiska, fördelen med Paul’s är att det är lättare att få bord.

Paul'sPaul'sPaul'sPaul's

Taggar

Snabbfakta