Recension av Pharmarium
Drinkar som matchar middagen

Recension av Pharmarium

Drinkar till middagen är en av trenderna 2017 som vi välkomnar med glädje – nu har vi besökt cocktailbaren Pharmarium på Stortorget i Gamla Stan.

Här serveras mat och dryck efter säsong och just nu finns det rätter på menyn så som hasselbackskocka med prästost och skogssvamp och pilgrimscarpaccio med päron och friterat kycklingskinn. Det känns skandinaviskt, fräscht och i tiden. Varje rätt paras även ihop med en drink för den som är ute efter det där lilla extra.

Drinken är favoriten i sällskapet

Vi beställer in en matchande Chocho Antidote till vår sotade hjorttartar: Monkey Shoulder Whiskey, Synar, Martini Rosso, choklad och rostat bovete- och åkerbärsskum. Och det är så gott. Hjorttartaren är fräsch och fruktig av björnbär och drinken är favoriten i sällskapet.

Kostar en rejäl slant

Servicen är dessutom på topp, ljudnivån helt perfekt för samtal och som pricken över i:et spelas klassiska nostalgilåtar under hela kvällen. Det enda minuset är att det kostar en rejäl slant. En drink ligger runt 155 kronor och en mellanrätt mellan 145-185 kronor och liksom de flesta ställen med mellanrätter lär det krävas 2-3 för att bli mätt. Ska du dessutom matcha rätten med en drink till så kommer du snart upp i priser där det finns riktigt bra krogar att slåss med. Men vi gillar Pharmarium och är du bara ute efter en god drink efter jobbet så är det nästan ett måste.

Taggar

Snabbfakta