Recension av Pinchos
Digitala tapas

Recension av Pinchos

Äntligen har Krogklubben testat Pinchos, närmare bestämt den relativt nyöppnade restaurangen på Norrlandsgatan i city. Lokalen är stor och spexig, det första vi möts av är en popcornmaskin och personal utklädd till cirkusartister. Märkliga detaljer som fåglar i lamporna och en röst som säger “hallå, hallå” på toaletten gör ett restaurangbesök här till en upplevelse.

Trots att vi är lite sena till vårt bord behöver vi vänta innan vi kan slå oss ner, bordet är tydligen inte dukat. När vi till slut får bordet får vi en lång förklaring av hur allt fungerar, och kan börja ladda ner appen som behövs för att beställa mat. Det hade vi ju kunnat göra medan vi väntade…

Vi lyckas i alla fall koppla upp oss till wifi, ta ner appen och hitta menyn. Det fungerar rätt smidigt. Maten som serveras är smårätter i tapasform, från lite olika kök; fish taco, burgare, svamprisotto bland annat. Priserna är mycket modesta, runt 35-45 kr per rätt. Vi testar allt möjligt, och maten är sådär. Ingen smaksensation, mycket friterat. Risotton är nog det bästa av det vi provar. Men det går ner utan problem. Fyra rätter plus dessert är rätt lagom för oss. Till det dricker vi vit sangria, ett litet glas för runt 50 kronor, fullt rimligt pris. Hela middagen går på under 300 kronor, så det är verkligen billigt för en middag med både dessert och alkohol.

Man går inte till Pinchos för maten i första hand. Hit går man för att det är smidigt om man är många, det är en kul upplevelse, perfekt för dig med barn. Bra ljudvolym, gigantisk lokal, på menyn finns något för alla, priserna är svåra att överträffa. Men maten kan slipas på, och även vissa delar av servicen.