Recension av Pubologi
Avsmakningsmeny i Gamla Stan

Recension av Pubologi

Man kan säga att Pubologi är Gamla Stans smultronställe. En blandning mellan pub och fine dining där du kan beställa in mellan 5-7 rätter för en härlig kväll i gastronomins tecken. Och det allra bästa – det kostar “bara” 695 kronor! Det är få restauranger i Stockholm som serverar en lika fin avsmakningsmeny till det priset.

Vad får vi äta då? Menyn på Pubologi varierar från dag till dag men många rätter hänger med ett tag. Till snacks serveras rotselleri med torskrom och valnöt, råräka med syrligt räksalt och krasse-emulsion samt vaxböna med kycklingskinn. Sedan följer huvudrätterna: Träkolsgrillad färskpotatis med saltad stenbitsrom, ystad grädde och krispigt grisblod som är riktigt gott. Vi är vid det här laget fortfarande ganska hungriga och den lilla portionen retar upp aptiten. Nästa rätt, tartar på oxinnanlår rökt i lökskal blandad med krispiga grönsaker, hasselnötter, oxmärg och lök-emulsion är däremot rejält tilltagen och här börjar mättnaden smyga sig på. Gott från första till sista tuggan och en fin blandning av konsistenser. Den tredje rätten, ångad aborre i ramslök med sparris, geléad citron-confit och rökt smör, är perfekt för den som föredrar lite mer syra! Aborren har en riktigt häftig konsistens. Till sist kommer ankan in. På menyn står det att det ska vara ankteknik x 5 med bröst, lår, hjärta, lever och sky på benen men till vår besvikelse så serverar man lår, hjärta och lever som ett krisp ovanpå bröstet. Det är riktigt gott om än lite snopet.

Till efterrätt serveras jäst rabarber toppad med skum smaksatt med örten myskmadra och tyvärr är det ingen höjdare. Myskmadran på toppen är alldeles för mycket och ingefäran tar över. Som tur är får vi ett sista avslutningssnack och sista tuggan chokladtryffel gör oss glada och nöjda igen. Allt igenom har vi en riktigt trevlig kväll i fina lokaler: mörkt och avslappnat. Har du turen att få ett bord i fönstret har du även öppen utsikt över Stora Nygatan. Personalen gör sitt bästa genom hela besöket och deras egna öl från Hökarängen är god. Är du nyfiken på att prova på avsmakningsmenyer så kan vi verkligen rekommendera Pubologi.

PubologiPubologiPubologiPubologiPubologi

Taggar

Snabbfakta