Recension av R Madrid Tapas Bar
+
Riktigt bra tapas på Söder

Recension av R Madrid Tapas Bar

R Madrid är lätt att missa bland alla affärer och restauranger längs Hornsgatan. Men det ska visas sig att här serveras tapas av toppklass! Vi blir ofta besvikna på tapas, men inte den här gången.

Restaurangen känns som ett klassiskt stammishak – det är trångt mellan borden och uppsluppen stämning. Ni vet, en sån där opretentiös och avslappnad matupplevelse som man längtar efter ibland. Mysigt också att klientelet är så blandat – yngre kompisgäng, äldre par och familjer med barn.

Den ena är godare än den andre

Vi tar in 9 olika tapas (tre var rekommenderas) och den ena är godare än den andre! Vällagrade ostar, saftiga gambas i vitlök, kryddig chorizo, smakrika grönsaker. Allt är otroligt gott och tre per person är nästan lite i överkant för vi blir väldigt mätta. Det är bara charkbrickan och efterrätterna (chokladtårta och churros) som känns lite bleka, även om vi gillar att de har churros på menyn. Vi sköljer ner maten med sangria på glas och spansk cava.

Missa inte!

Vi blir väl omhändertagna av servitriserna, som berättar mer om vinerna och ser till att vi har en trevlig middag. Ramblas är en Krogklubben-favorit, men frågan är om inte R Madrid är snäppet bättre. Missa inte!

R Madrid Tapas BarR Madrid Tapas BarR Madrid Tapas BarR Madrid Tapas Bar

Taggar

Snabbfakta

  • Hornsgatan 64, Stockholm, Sverige

  • Vegetariskt alternativ

  • Alkoholrättigheter

  • Uteservering