Recension av RAW Sushi & Grill
Asiatisk brunch vid St Eriksplan

Recension av RAW Sushi & Grill

På Rörstrandsgatan ligger den asiatiska restaurangen RAW, som har legat där i många år. Här finns sushi och grillade varmrätter. Vi besöker RAW för en brunch, och får sitta på deras mysiga uteservering, perfekt för både varma och lite kyligare dagar då det finns gott om infravärme.

Vi testar bland annat okonomiyaki, en japansk pannkaka med räkor, sötpotatis, teriaykisås och annat gott, en japansk misobaserad fiskgryta och bibimbap. Bibimbapen blir vår absoluta favorit, både söt och syrlig och vackert presenterad i en Instagramvänlig bowl. Pannkakan tycker vi däremot har lite för mycket sås – det är nog första och sista gången ni hör oss säga det! Men det blir lite geggigt. Såsen vid sidan av kanske hade blivit bättre. Men annars är det en intressant rätt som vi tycker har en självklar plats på en asiatisk brunchmeny. När det gäller fisksoppan råder lite delade meningar, några av oss tycker den är bra medan andra tycker den smakar lite mycket fisk. Men helt överens är vi om att det är den svagaste rätten av de tre vi smakar.

Underbara desserter

Till efterrätt tar vi in det mesta, allt från pannacotta med grönt te, en sesamtryffel och tempurafriterad banan med vaniljglass och misokaramell. Den sistnämnda är helt fantastisk, en perfekt kombination av sött och salt. Även de andra rätterna smakar bra även om pannacottan är aningen kompakt.
Servicen kan behöva slipas lite på, vi får till exempel be om att få bestick och extra tallrikar för att kunna dela på maten och vår drink som vi beställer syns inte till förrän långt in i brunchen. Men vi gillar verkligen miljön här, och maten är bra även om det finns lite att förbättra.

Taggar

Snabbfakta