Recension av Rawbata
God ramen till lunch

Recension av Rawbata

Rawbata på Rörstrandsgatan öppnade i januari och är systerkrog till sushirestaurangen Raw lite längre ner på gatan. De delar det japanska köket men här ligger fokus på lite annan typ av mat än sushi. Vi har tidigare testat deras middag och nu var det dags för lunchen. Vid lunchtid serveras här ramen, bibimbap och poke bowl för 125-135 kr.

Lokalen är genomtänkt och snygg lokalen. Hela interiören går i ljust trä, vilket både är trivsamt att vistas i och otroligt trendigt just nu. Dessutom är här oerhört lugnt för att vara mitt i lunchrusningen. Det är inte helt fullt och i bakgrunden spelas lugn musik. Väldigt trevlig lunchstämning när man vill slippa stressen på de flesta andra lunchställen i området!
När det kommer till maten blir vi mer än nöjda. Vi testar vegetarisk ramen med bland annat shiitake, ingefära och silkestofu. Buljongen är en av de bästa ramenbuljonger vi testat – väldigt djup i smakerna utan att ta över. Kombinationen med ingefäran, silkestofun och pak choien är helt perfekt. Däremot är både pak choi och båda svampsorterna lite svårforcerade. Bitarna är för stora och sega eftersom man inte heller får en kniv. Vi får faktiskt inte ens ske (bara pinnar) men det ber vi om, för den fantastiska buljongen vill vi få i oss varenda liten slurk av. Plus i kanten för att man betalar innan servering, smidigt vid lunchtid, och ändå är det proffsig bordsservering. Helt enkelt tumme upp för Rawbatas ramen, hit går vi tillbaka!

Taggar

Snabbfakta