Recension av Rawbata
+
Japansk BBQ på mysiga Rörstrandsgatan

Recension av Rawbata

Rawbata, på Rörstrandsgatan som öppnade i januari, är systerkrog till sushirestaurangen Raw lite längre ner på gatan. De delar det japanska köket men här ligger fokus helt på japansk BBQ så kallad robatayakigrill.

Vi slås av hur genomtänkt och snygg lokalen är. Hela interiören går i ljust trä, vilket både är trivsamt att vistas i och otroligt trendigt just nu. Konceptet på Rawbata är grillad mat på spett och rätterna är uppdelade efter grönt, fisk och kött. Det är mellanrätter som gäller och beroende på vad du väljer behövs ca 3 rätter för att bli mätt, plus ris. Det finns även en prisvärd avsmakningsmeny för 495 kronor.

Grillspettbonanza

Vi beställer in en härlig mix av b.la. sashimi, riskaka, aubergine, räkor, pilgrimsmussla och ryggbiff. Vi slås framför allt av hur bra tillagat allt är och särskilt köttet – otroligt saftigt och mört. Däremot saknar vi större variation i smaker och upplägg. Alla rätter är grillade i liknande glaze, vilket blir lite tråkigt efter ett tag – även om den är himla smarrig. Sashimin rekommenderar vi varmt, speciellt tonfisken med ingefära. Gällande service märks det att personalen behöver bli lite varm i kläderna, som så ofta på nyöppnade restauranger. Det tar lång tid innan vi får menyn presenterad, lång tid innan vi får beställa och lite andra småmissar. Men när hovmästaren kommer in blir det liv i luckan och servicen blir helt plötsligt på toppnivå.

Dessert i värdsklass

Paradrätten på Rawbata är, lite överraskande, deras cheesecake. En i Krogklubben gillar inte ens cheesecake, men drömmer fortfarande om denna fluffiga, drömmiga, syrliga och saftiga skapelse. Perfektion för 95 kronor! Helt klart värd en omväg. De andra efterrätterna är också riktiga höjdare. Rawbata behöver jobba in sig lite och satsa på något större variation i smakerna, då kan den här vackra restaurangen nå sin fulla potential!

Taggar

Snabbfakta