Recension av Rawbata
+
Japanskt på mysiga Rörstrandsgatan

Recension av Rawbata

Rawbata på Rörstrandsgatan är systerkrog till sushirestaurangen Raw lite längre ner på gatan. De delar det japanska köket men här ligger fokus på lite annan typ av mat än sushi. Vi åt middag här för lite drygt ett år sedan så nu tyckte vi att det var dags igen!

På menyn finns det framförallt mellanrätter, vi beställer bland annat in softshell crab med misoaioli, grissida med karamelliserad ananas och tonfisk tataki med ingefärsdressing. Alla kostar runt 100 kronor/rätt och 2-3 är lagom per person. Om mellanrätter inte lockar finns det även tre varianter på ramen: fläsk, hummer och vegetarisk. Som vid tidigare besök så är ramenbuljongen en riktig favorit med djup smak och lagom mycket hetta. Även krabban får en stor tumme upp i all sin enkelhet, trots att misoaiolin snarare påminner om en trött majonnäs än ja, misoaioli. Grissida och tonfisk är båda två goda rätter men hamnar i skuggan av de två förstnämnda. Vi avslutar däremot med den stora favoriten från förra besöket, cheesecake med passionsfrukt. Fräsch, söt, vacker att se på och den godaste cheesecake vi har ätit – perfektion för 95 kronor! Vi håller nog bestämt fast vid att det är Rawbatas stjärna.

RawbataRawbata

Taggar

Snabbfakta