Recension av Rebel Kitchen
+
Stockholms bästa poké bowl

Recension av Rebel Kitchen

Är du på jakt efter stans bästa pokébowl? Då rekommenderar vi att du beger dig ut mot Vällingby pronto. Här ligger nämligen Erik Videgårds pokérestaurang Rebel Kitchen, som öppnade för knappt ett år sedan. 

Vi besöker Rebel Kitchen för en lunch en kylig vinterdag. Skönt är då att restaurangen ligger precis intill tunnelbanan i Vällingby Centrum. Miljön är hemtrevlig, här har man verkligen lyckats undvika snabbmatsställe-i-förortscentrum-känslan. Det enda vi kan klaga på är att det är lite trångt och att slamrande bestick och hög musik ger en olidlig ljudvolym. Men när vi ber personalen att sänka sänker de med ett leende. Föga förvånande dock, för här gör personalen allt med ett leende. Riktigt trevlig service helt enkelt, bättre kan det nog inte bli på den här typen av ställe.

Nog om miljö och service: nu ska vi prata om maten. Och vilken mat! Vi testar en klassisk laxpoké, men inte är den så klassisk. Utan det är perfekt mängd sås, perfekt mängd krisp, fin lax, bra syra. Det här är utan tvekan den bästa pokén vi testat, och vi har provat ett gäng nu. Ja, det kan kännas långt att åka till Vällingby för en pokébowl. Men är du någon gång i någorlunda närhet: besök Rebel Kitchen. Gör det bara.

Taggar

Snabbfakta