Recension av Regeringsgatan 21
+
Bra brunch i Gallerian nära T-centralen

Recension av Regeringsgatan 21

För bara ett par veckor sedan öppnade Regeringsgatan 21 i regi av Turesgruppen, som bland annat äger Broms och Vetekatten. Restaurangen ligger mitt i Gallerian och är helt nyrenoverad: här har man inte snålat på materialval och miljön andas Rom, New York och Paris – allt på samma gång! Det är modernt, lyxigt och en lugn oas mitt i Gallerians stressiga atmosfär.

Vi besöker restaurangen en söndag för brunch, här serveras nämligen klassiska brunchfavoriter och Asieninspirerade rätter hela helgen. Det blir råbiff, pimientos med fetaostkräm, bao med kyckling och Eggs Royal. Det mesta går bra att dela på och det är också vår rekommendation. Vi har svårt att enas om en favorit, eftersom allt är väldigt gott. Fräsch råbiff med vattenmelon och yuzumajonnäs, kryddstark bao och en rejäl portion Eggs Royal med perfekt pocherade ägg. Pimientos med fetaostkräm har svårt att leva upp till den höga nivån, men annars har vi inte mycket att klaga på. Men det är när de söta rätterna kommer in som vi verkligen tystnar och njuter. Amerikanska pannkakor med banan och rårörda bär, chokladmousse med havtorn och rabarb med maräng – så gott så att vi för en stund glömmer bort att vi sitter mitt i Gallerian!

Restauranger mitt i en galleria? Förväntningarna är sällan skyhöga och här är också priserna väl tilltagna. En huvudrätt ligger runt 170 kronor och för en snabb shoppinglunch är det i högsta laget, men det här är faktiskt ingen vanlig shoppinglunch och alla rätter överträffar våra förväntningar med marginal.

Regeringsgatan 21Regeringsgatan 21Regeringsgatan 21

Taggar

Snabbfakta