Recension av Restaurang AG
Restaurangen för köttälskaren

Recension av Restaurang AG

AG ligger på Kronobergsgatan på Kungsholmen, lite avskilt läge, och fokuserar på kött. Även ingången är anonym, men tack vare en man som öppnar porten när vi kommer och när vi går blir det lite lättare att hitta.

Vi visas upp för ett par trappor i en helt vanlig trappuppgång. Väl inne i restaurangen möts vi av helkaklade väggar med spännande citat, miljön är inte högljudd men inte heller tyst, och bredvid restaurangdelen finns en stor bardel. I baren serveras tapasliknande rätter, vilket gör den perfekt för after worken.

Vi är däremot här för att äta en fredagsmiddag och är givetvis inställda på att äta kött. Så vi lägger den vanliga menyn åt sidan och väljer från köttmenyn som ändras från dag till dag. Valet faller på en ryggbiff från Småland som ska smaka brynt smör. Till den får vi bearnaise, grillad tomat, bakad potatis med vitlökssmör och grönsallad med parmesan. Vi ber också om rödvinssås vilket vi får utan problem och utan kostnad.

Köttet är lite råare än vad vi är vana vid när vi beställer medium rare, men det är väldigt gott, mört och smakrikt. Även tillbehören är goda. Servicen är okomplicerad och trevlig men sticker inte ut på något sätt. Det gör inte heller maten, egentligen. För även om köttet är helt fantastiskt är tillbehören vad de är, och de är precis samma som när vi var här för tre år sedan. Helt enkelt inte så innovativt. Ändå vill vi gärna komma tillbaka hit, helst igår, för en bra bit kött är alltid lockande!

AGAG

Taggar

Snabbfakta