Recension av Restaurang Agnes
Bra restaurang nära T-Centralen

Recension av Restaurang Agnes

Kvarterskrogen Agnes ligger på Norra Agnegatan på Kungsholmen, bara en snabb promenad från T-centralen. Här är alla välkomna och gästerna är allt ifrån par och kompisgäng till barnfamiljer. Det är dessutom lätt att få bord och med bara några timmars varsel lyckas vi boka ett.

Vi har hört lite blandade rykten om Agnes. Från flera håll har vi hört hyllningar men även klagomål på den spretiga menyn så vi vet inte vad vi har att vänta. Vårt första intryck är dock överraskande bra. Restaurangen är trendigt inredd men fortfarande avslappnad och välkomnande. Vi känner oss snabbt som hemma! Personalen är också på topp och visar oss till bordet, förklarar menyn och tar vår beställning med ett leende på läpparna och med ett genuint intresse för att vi ska få en bra upplevelse.

Kanske lite spretig meny

Menyn är aningen spretig, som vi tidigare hört. Det finns ostron, chark och ost. Det finns även mellanrätter, huvudrätter och större rätter att dela på. Det blir rörigt men det är inte en katastrof. Vi kanske hade föredragit att man tog bort huvudrätterna och gick all-in på rätter att dela men å andra sidan finns det verkligen någonting för alla.

Bra tempo och god mat

Charkbricka, kroketter, soft bun på soft shell crab och oxfilécarpaccio blir det. Rätterna kommer in en och en med ett bra tempo och vi blir extra förtjusta i den lyxiga charkbrickan och de mustiga små kroketterna. Till dessert fortsätter vi att dela och vi beställer in en Agnes Mess: en fine dining-variant av en cheesecake. Fantastisk! För den som inte har så mycket utrymme kvar i magen finns det även kulglass för 45 kronor som även den ser smarrig ut.

Finns chans för högre betyg

Vi är jättenöjda – Agnes nådde en bra bit över våra förväntningar och vi avundas alla som bor i närheten. Ska vi vara kritiska så var det dock alldeles för högljutt för en bra samtalsmiljö och borden stod lite för nära varandra. Om det ändras så tror vi att Restaurang Agnes kan vara uppe och nosa på ännu högre betyg.

AgnesAgnesAgnesAgnes

Taggar

Snabbfakta