Recension av Sambamaki
+
Brasiliansk sushi

Recension av Sambamaki

Mitt på Östermalmstorg ligger Sveriges första restaurang med crosskitchen brasiliansk-japanskt, som öppnade i somras. Helt klart unikt och kul!

Lokalen är lite oklar, något gör att det känns som ett café med många små runda bord i rader, och mönstret på vägg och sofftyg känns lite 90-tal. Det blir dock bättre när kvällen blir lite senare och belysningen dämpas. Passa på att besöka toaletterna, tio av tio poäng till dem.

Sushi i fokus

På menyn finns snacks/förrätter bland annat i form av friterade fiskbullar och ölmarinerad kyckling, det är mycket friterat och väldigt gott. I övrigt är det sushi som står i fokus, men inte vanlig japansk sushi, utan här kommer den med jordgubbar och frukter och söta såser. Spännande och ovanliga smakkombos! Perfekt för sushiälskaren som vill testa något nytt. Vissa sushibitar är dock inte helt hundra smakmässigt men de flesta är riktigt goda.

Flera versioner av caipirinha

Efterrätterna smakar bra men känns inte så genomarbetade, de hade kunnat få lite mer kärlek. Missa dock inte passionsfruktsmoussen, den är fantastisk! När det kommer till drinkarna känns det väldigt brazilian style, med flera versioner av caipirinha på lime, jordgubbe och passionsfrukt. Lite spretigt och spritstarkt men gott. En alkoholfri drink med ingefära blir vår favorit.

Vi ser potential i Sambamaki

Priserna är hyfsat höga, för att få en måltid med lite blandade sushibitar får man nog vara beredd att lägga ut 250 kronor. Det finns ingen färdigkomponerad blandsushi på menyn, utan vill man prova lite olika är det klokt att dela med sitt sällskap.

Annars är det jättefin service, hjärtlig och social med mest engelskspråkig personal. Vi ser potential i Sambamaki, kanske behöver de ”bo” in sig lite och hitta sin målgrupp. Men maten är bra, kul och dessutom hundra procent Instavänlig!

SambamakiSambamakiSambamakiSambamakiSambamakiSambamaki

Taggar

Snabbfakta