Recension av Shaka Shaka
Stockholms bästa poké?

Recension av Shaka Shaka

Shaka Shaka är en liten restaurang i Hornstull och Skanstull. När trenden poké bowls kom för några år sedan så visste vi inte om det var här för att stanna men nu är vi här två år senare och Shaka Shaka kämpar på. Lokalen är liten och en take away kan vara att rekommendera.

Menyn är avskalad och du kan välja mellan fyra olika smakkombinationer: Buddha Bowl med lax, Carribean Sunset med tonfisk, Huli-huli med kyckling och Reggae on the river med svamp. Under lunchen kostar en poké bowl 95 kronor och en burrito 85 kronor. Lite senare under dagen höjs priserna upp till 120 kronor.

Tropisk ö i en skål

Vår favorit är Carribean Sunset med färsk tonfisk, fräsch papaya, krispigt bananchips och stark chilimayo. Mängden topping kan variera från dag till dag men de flesta gånger toppas bowlen rikligt med koriander, kokos och cashew. Lite som att äta en tropisk ö! Dock så når inte Buddha Bowl upp till samma drömmiga nivå, lax tillsammans med rom blir alldeles för fiskigt för oss och toppingen känns aningen snål. Så om du går till Shaka Shaka (och det tycker vi verkligen att du ska!) så är det en Caribbean Sunset som du ska beställa. Den är en fullpoängare!

Taggar

Snabbfakta