Recension av Shanti Gossip
Bästa lunchen på länge

Recension av Shanti Gossip

Shanti är en Stockholms-klassiker gällande indisk och bengalisk mat. Idag finns fem olika restauranger, där inriktningen på maten varierar något. Gossip är minstingen och här ligger fokus på street food med inspiration från det bengaliska köket.

Menyn är uppdelad på förrätter, street food och huvudrätter. Vi gillar att street food-menyn och huvudmenyn har fasta priser, alla rätter ligger på 140 respektive 170 kronor. Prisvärt! Det är svårt att välja mat eftersom alla rätter fångar vår uppmärksamhet och låter otroligt goda. Här finns klassiker som palak paneer och tikka masala, men i övrigt är det många överraskningar. Slutligen bestämmer vi oss för två huvudrätter: grillspett med paneer och tandoorikyckling, samt bakad aubergine med linsröra. Till förrätt provar vi friterade potatisbiffar med koriander, tänk kryddig potatismos som har friterats – löjligt gott!

Maten kommer in supersnabbt och på tallrikarna trängs tillbehör som olika röror, bröd och färgglada grönsaker. Allt är ljuvligt gott och trots mustiga smaker känns maten ändå väldigt fräsch och lätt. Mättnaden blir inte sådär tung och bastant som man lätt kan känna efter en indisk måltid. Personalen är trevliga och effektiva. Lokalen är liten, men känns ändå inte trång. Krogklubben STHLM vill redan tillbaka till Shanti Gossip och längtar efter att testa resten av menyn. Betyget blir en solklar femma!

Shanti GossipShanti Gossip

Taggar

Snabbfakta