Recension av Shanti Softcorner
Ovärd indisk restaurang

Recension av Shanti Softcorner

Shanti Softcorner ligger i Södermalmsallén och här kan du äta indiska klassiker till lunch så som Tikka Masala och Palak Paneer för 95 kronor.

Under sommarhalvåret finns det en stor uteservering utanför restaurangen och den stora glasväggen som följer lokalens ena sidan släpper in gott om ljus. Här finns det nästan alltid bord och servicen är snabb – vilket passar perfekt för en lunch.
Vi beställer in en Chicken Tikka Butter Masala och en Lamb Korma, till det delar vi på ett vitlöksnaan. Under lunchen ingår det även mango lassi, sallad och soppa: salladen är mycket fräsch och såserna till är goda med rejäl hetta.

Allt känns platt

Maten kommer ut efter bara en liten stund och hittills känns det mycket lovande. Tyvärr håller inte smakerna. Korman är alldeles för söt, köttet är torrt och oinspirerande och uppläggningen slarvig. Vårt vitlöksnaan är knappt varmt och det känns som att kocken har gått på sommarledighet. Visserligen är Tikka Masalan var helt ok god men vi hade önskat lite mer hetta och tryck i smakerna.

Vi blev riktigt besvikna på Shanti Softcorner

Nej, det finns många andra härliga indier i stan där maten håller mycket högre kvalitet. Vi blev riktigt besvikna på Shanti Softcorner den här gången, speciellt med tanke på hur fina betyg vi tidigare har givit de andra restaurangerna i Shantifamiljen.

Taggar

Snabbfakta