Recension av Sjöpaviljongen
Perfekt sommarhäng

Recension av Sjöpaviljongen

Sjöpaviljongen ligger precis vid vattnet vid Tranebergs strand i Alvik, är du här på sommaren kan du till och med sitta på bryggan och äta. Det kan vara det vackraste läget i stan! Eller ja, precis utanför tullarna.

Vi kommer hit en kylig vårkväll som inte riktigt tillåter brygghäng, så vi slår oss ner inomhus i den fina lokalen. Det är fönster längs med hela sidan mot vattnet vilket ger ett vackert ljus inne i restaurangen, och inredningen är klassisk med vita dukar. Priserna här varierar, flera rätter kostar långt över 300 kronor, men det går också att komma undan för runt 200-lappen. Precis som inredningen är menyn klassisk. Vi beställer in räksallad och rimmad lax. Maten är precis som man kan förvänta sig väldigt bra. Räkorna är självfallet handskalade, avokadon perfekt mogen, laxen len. Det enda vi vill klaga på är att det är på gränsen till för kallt. Kylskåpskall avokado är faktiskt inte så himla gott.

Däremot är servicen klockren, miljön vacker och behaglig och maten är ändå bra. Vi kommer definitivt tillbaka hit, Sjöpaviljongen är väl värt en omväg, särskilt om sommaren.

Taggar

Snabbfakta