Recension av Smak
+
Riktigt bra restaurang mitt i city

Recension av Smak

Smak är en trevlig restaurang i city som passar för det mesta – en romantisk middag eller bara för häng med vänner eller familjen. Vi besöker Smak en lördagskväll men trots att restaurangen är full och stämningen god så är det bra samtalsnivå.

Konceptet har varit detsamma i flera år: här beställer du en (135 kronor), tre (400 kronor), fem (550 kronor) eller sju rätter (690 kronor) utefter smak. Vill du äta tre huvudrätter? Kör! Vill du äta en efterrätt går det också bra, men rekommendationen för en lagom stor middag är fyra huvudrätter och en efterrätt. Det motsvarar ungefär en trerätters meny.

Våra favoriträtter i sällskapet är helt klart “CHILI” som är en råbiff på oxrygg, purjolök och kålrabbi. Vi sitter en lång stund i tystnad och bara njuter. Även “RAMSLÖK” på råstekt vit sparris, potatis och citron är en riktig favorit och för den som vill fylla magen är “JALAPEÑO”-taco med friterad kyckling, majs och lime både saftig och rejäl. Den enda rätten som vi inte är helt sålda på är “INGEFÄRA” med krutong, ryggbiff, anklever och brioche. Förvisso väldigt vacker att se på, men eftersom rätten kommer in direkt efter råbiffen är det alldeles för mastigt och fett för vår smak.

Men överlag är det ett riktigt bra restaurangbesök och även servicen stundtals inte orkar hålla uppe energin så blir det höga betyg. Något vi tycker om är även att det finns vinalternativ till varje maträtt. För 60 kronor finns det smakprover på utvalda viner och det är helt upp till gästen hur många man väljer, vi beställer t.ex. in tre smaker till fem rätter. Ett kul sätt att prova viner utan att behöva beställa in hela glas.

Smak är ett perfekt ställe för dig som vill prova mycket, kanske bygga ihop din egen “avsmakningsmeny” eller bara äta något litet? Här finns verkligen någonting för alla!

Taggar

Snabbfakta