Recension av Sophies Canelé
+
Ett café för frukost, fika och AW

Recension av Sophies Canelé

Sophies Canelé är ett fik på Sankt Eriksplan, där allt bakas på plats och alla som jobbar där pratar med fransk brytning. För ett och ett halvt år sedan konstaterade vi att det var ett av Stockholms bästa fik och när vi var tillbaka på återbesök var förväntningarna minst sagt höga.

Mycket av menyn har inte ändrats sedan vårt senaste besök. Ibland ser vi det som ett minus men när det kommer till Sophies Canelé så är det snarare en fördel! Deras specialitet, caneléer, är nämligen helt ljuvliga. Karamelliserad utsida, mjuk insida, det perfekta tillbehöret till en kopp kaffe. Mums! Vi äter också samma fralla som senast med ägg och kaviar och trots att ägget är lite överkokt så är det gott. Avslutningen, en magisk croissant med extra allt får dessutom en stor tumme upp.

Det är dock mer fikagäster nu än senast och när lokalen är helt full kan det bli trångt och stökigt. Vi rekommenderar dig därför att gå dit en vardag om du kan. För ja, Sophies Canelé håller fortfarande hög kvalitet och passar dessutom för alla tillfällen, det finns wifi och eluttag för dig som vill jobba eller varför inte låta arbetsdagen glida över till en AW och beställ in ett glas vin framåt eftermiddagen?

 

Sophies CaneléSophies CaneléSophies CaneléSophies CaneléSophies Canelé

Taggar

Snabbfakta