Recension av Svartensgrens
Riktigt bra köttrestaurang

Recension av Svartensgrens

Restaurang Svartengrens ligger på Tulegatan 24 i Vasastan och här serveras kött. Det är närproducerat, ekologiskt och medvetet. Allt lagas från grunden, från rökt bacon till picklade tillbehör och det märks att det här är en restaurang som bryr sig.

Redan innan vårt besök blir vi väl omhändertagna. Inte bara får vi ett sms dagen innan vår bokning utan vi blir även uppringda samma dag av hovmästaren som vill hälsa oss välkomna – en trevlig detalj. Väl på plats är servicen öppen, glad och uppmärksam från första stund och vår servitör får oss verkligen att trivas.

Vi har hört talas om Svartengrens goda drinkar och beställer bl.a. in en “Kantarelldrink” på whisky, vodka, brynt smör och lönnsirap. Lustigt nog smakar den kantarell, på ett bra sätt, och den rekommenderas för den som vill prova på något nytt.
När det kommer till maten kan vi inte vara nöjdare, vi bestämmer oss för att ta in ett fat med kött och tillbehör till hela sällskapet (425:-/person), för att få smaka så mycket som möjligt. Korv, revben, kyckling, märgben och biff är ett urval av godsakerna som serveras och till får vi fyra olika sorters såser, pommes och tomatsallad. Och om vi blir mätta? Garanterad matkoma. Allt är smakrikt, saftigt och framförallt kycklingen överraskar oss. Ska vi klaga på någonting så är det stundtals lite väl salt, men servitören är snabb på att fylla på vattenkaraffen så det går ingen nöd på oss.

Vi är så nöjda med vårt besök på Svartengrens. Maten är på topp, liksom stämningen och alla de där små detaljerna som behövs för att nå högsta betyg. Ljudnivån är livlig men samtidigt samtalsvänlig, inredningen trendig men avslappnad och belysningen är lagom mysig. Extra plus för fem olika sorters tvålar i badrummet – det borde fler restauranger ha! Det blir full pott för Svartengrens, en restaurang som passar för alla som vill betala lite mer för en bra bit kött i härlig miljö.

Svartengrens

Taggar

Snabbfakta