Recension av Svartensgrens
Riktigt bra köttrestaurang

Recension av Svartensgrens

Vi besökte Svartengrens för ett par år sedan och minns restaurangen med värme i hjärtat (det blev till och med en fullpoängare från vårt håll!). Därför är förväntningarna minst sagt höga när vi beger oss mot restaurangen en lördagskväll i januari. När vi kommer in i lokalen är stämningen lika härlig som senast: avslappnat, mysigt och hemtrevligt. Vi har valt att gå hit just för att äta en riktigt bra bit kött och en av kvällens styckdetaljer är entrecote som vi beställer in med pommes frites och bearnaisesås.

Tyvärr är det något som går fel längs med vägen och efter en riktigt lång väntan och utebliven återkoppling från servitörerna så kommer både fördrink, huvudrätt och vin in samtidigt. Och visst är både fördrink och mat en fullpoängare rent smakmässigt men det blir minst sagt lite märkligt att sippa vin och drink om vartannat i sällskap till entrecote. Vi avrundar kvällen med ännu en drink och desserten Svartengrens sandwich, som inte heller den här gången kommer in samtidigt, utan drinken kommer lagom till att desserten är uppäten.

När notan går på över 1000 kronor per person vill vi ändå att det flyter på bättre och vi håller våra tummar för att vi (och personalen) bara hade lite otur just den här kvällen, för när det kommer till mat och dryck så har vi ingenting att klaga på.

Taggar

Snabbfakta