Recension av Take Ramen
Ett nytt tillskott på Stockholms ramenhimmel

Recension av Take Ramen

Stockholm behöver alltid mer ramen, tycker vi på Krogklubben. Därför blev vi väldigt glada när vi såg att Take ramen har öppnat. Hit kommer du genom att åka till Sankt Eriksplan och gå ett par hundra meter till Gästrikegatan, som börjar bli riktigt restaurangtätt. Det gillar vi!

Lokalen känns väldigt inspirerad av Japan, det är avskalat med en lång bardisk och ljust trä. Vi kommer hit mitt under lunchrusningen och får vänta en liten stund på att få plats. Systemet är lite rörigt, vi förstår inte riktigt om det är bordsservering eller om man beställer vid kassan, och vi får vänta ganska länge på maten. Gå alltså inte hit om du har bråttom. Men när vår mat till slut kommer in får vi njuta av stora skålar med värmande ramen. Och gott är det, även om majsen tar över lite väl mycket i Spicy Miso, och det faktiskt blir lite enformigt att slurpa nudlar så länge. Men buljongen har det där djupet i smakerna som vi alltid längtar efter, och ägget är riktigt bra med en perfekt touch av soja.

Lite brister i service och logistik än så länge, men vi tror helt klart att Take ramen kan segla upp som en favorit bland ramenställena i stan.