Recension av Tegelbacken
En av stans bästa krogar

Recension av Tegelbacken

Mitt i city ligger Markus Aujalays restaurang Tegelbacken. Här möts vi av en varm stämning och ett glatt välkomnande så fort vi stiger innanför dörren. Inredningen känns inte direkt modern trots att restaurangen inte funnits så många år, men det känns inte heller som att det någonsin har varit ambitionen. Istället är det hemtrevligt och ombonat i lokalen.

Vi testar allt möjligt från menyn, som består av mellanrätter uppdelade i varma och kalla. Det är svårt att välja vad som är höjdpunkten för kvällen, för allt smakar verkligen helt fantastiskt. Måste vi välja de tre bästa blir det nog kammusslan med yuzu, råbiffen med ostronmajonnäs och tortellinin med svampbuljong och tryffel. Med det sagt nådde de andra rätterna vi testade nästan upp till precis samma nivåer.

När det kommer till maten har vi helt enkelt inga klagomål. Inte heller när det gäller servicen, personalen lyckas vara både korrekt och personlig på samma gång, inte en helt lätt uppgift. Vi har nog inga klagomål på någonting faktiskt. Trevlig miljö, bra service, utsökta viner, otrolig mat. Det enda är väl priset, rätterna ligger på 200-300 kr styck och det behövs 3-4 stycken för att bli mätt. Så det är inte stans mest prisvärda restaurang, men en av stans absolut bästa så Tegelbacken är definitivt värt ett besök.

TegelbackenTegelbackenTegelbackenTegelbackenTegelbacken