Recension av Tong
+
I Marie Laveau's gamla lokaler

Recension av Tong

Efter många trogna år är Marie Laveau och deras amerikanska comfort food numera ett minne blott. Nu är det kinesiska mellanrätter som gäller, hos nyöppnade Tong. Den kinesiska ”finmaten” blir allt mer poppis i Stockholm. Surfers, Ling Long – och nu Tong – är ett tecken på det.

Vi gillar det spännande och rika kinesiska köket, med kryddiga och ibland utmanande smaker! Tong har verkligen lyckats med interiören och gjort lokalen till sin egen. Sobra, mörka färger och diskreta ljuskällor skapar en intim stämning. Här vill man gärna spendera en vinterkväll! Menyn består av mellanrätter som kostar mellan 75-185 kronor. Ett par större rätter finns också på menyn, samt tillbehör som ris och nudlar. 2-3 rätter plus en side rekommenderas för att bli mätt. Under kvällen äter vi superstark svamp med koriander, härligt kladdiga kycklingvingar, en underbar sötknaprig aubergine med jordnötter och kvällens favorit: supermör fläsksida i plommonsås. Smakerna är fylliga och prickar precis rätt. Men tänk på att fråga angående styrka om du är känslig för stark mat — här hettar det till! Vi blir nästan perfekt mätta på två mellanrätter var. Men priserna borde vara något lägre. Vill du ha tre rätter går en middag på runt 450 kr. Servicen är välkomnande, avslappnad och personlig. Tong är ett roligt krogtillskott i området runt Mariatorget. Hit vill vi gå igen!