Recension av Tony’s
+
Bra salladsbar för lunch

Recension av Tony’s

Tony’s på Hornsgatan 29 är ett anonymt lunchhak, lätt att missa för den som inte håller ögonen öppna. Utifrån hörs bilarna från Hornsgatan och vid ett första intryck så ser det inte ut att vara något speciellt men efter ett par besök har vi kommit fram till att lunchen här är riktigt bra och framförallt riktigt prisvärd. 

Tony’s serverar pizza, pasta och sallad. Själva disken är en enorm salladsbar med gott om fräscha råvaror. För 95 kronor får du välja mellan pasta och bulgur och till det ingår det alltid sallad, tomat, gurka, sås och en valfri dryck. Därefter väljer du fem olika ingredienser och tack vare det gedigna utbudet så är det inga problem att besöka Tony’s flera gånger i veckan, det är lätt att variera lunchen.

Vi har bl.a. provat på taboulleh, rödbetor, broccoli, soltorkade tomater, mozzarella, fetaost, dolmar, falafel, kyckling och hummus. Smakmässigt varierar det, medan hummusen och vindolmarna är i det syrligaste laget och falafeln är lite torr så är rödbetorna och taboullehn helt perfekt. Allt är dessutom mycket fräscht, färskt och framförallt mozzarellan har en väldigt härlig konsistens.

Pizzan på Tonys gillar vi verkligen, den är bakad på surdegsbotten och det går bra att ändra toppingen lite utan att få sura miner från personalen – tumme upp för det! Även här är priserna rimliga.

Däremot blir det ingen tumme upp för lokalen. Den är visserligen relativt stor och rymmer gott om folk men sitter man i det inre rummet går det knappt att prata med varandra trots att det bara är halvfullt. Akustiken är ärligt talat katastrofal. Synd, för annars är det en bra lunchrestaurang nära Mariatorget där det alltid går snabbt att beställa och få maten. Lite mer tyg i lokalen och lite mindre syra i hummusen så är vi snart uppe och nosar på de högre betygen!

Taggar

Snabbfakta

  • Badstrandsvägen, 112 64 Stockholm, Sverige

  • Vegetariskt alternativ