Recension av Torpedverkstan
Julbord med skaldjursplatå

Recension av Torpedverkstan

På Skeppsholmen hittar vi Torpedverkstan, som ligger med härlig utsikt över vattnet. Här serveras julbord under hela december. En regnig novemberkväll promenerar vi ut hit och möts av mysig belysning, julstämning och varm glögg.

Konceptet på Torpedverkstan är sittande julbord. Och hur härligt är det inte att slippa buffé med köer och hostande medmänniskor. I stället är bordet redan dukat när vi kommer, med en liten charkbricka, olika sorters sillar, skagenröra och bröd. När vi satt oss och fått in drycken kommer också en tarte flambée och skirat smör till matjessillen. Om vi njuter? Det kan man säga. Favoriterna är anklevermoussen, matjessillen (skirat smör till var en riktig fullträff) och med tarte flambéen med kantarell och chevré.

Nästa rätt består av en skaldjursplatå. Här får vi både hummer, musslor, räkor, krabba och ostron. Ostronen och krabban är helt klart det bästa, hummern är tyvärr lite för salt för att helt falla oss i smaken.

Sist ut är dessertbordet: en uppsjö av julgodis, små creme brulées och en liten italiensk marängpaj. Perfekt avslutning på en magisk kväll! Hit rekommenderar vi verkligen dig att ta med kollegorna eller vännerna om du är ute efter ett klassiskt julbord med en twist, i riktigt mysig miljö.

TorpedverkstanTorpedverkstanTorpedverkstanTorpedverkstan

Taggar

Snabbfakta