Recension av Tutto Bello
Billig italiensk restaurang

Recension av Tutto Bello

En torsdag i december blir vi sugna på italienskt, så vi går in i TheFork-appen och letar fram alla italienska restauranger. Riktigt smidigt. Valet faller på Tutto Bello, en liten italienare som ligger vid Tegnérlunden i Vasastan. Här är nog ett måste att boka bord innan, för det är väldigt fullt trots att det är vardag.

Inredningen känns lite caféaktig och är något omodernt shabby chic-inspirerad, fast det är ändå mysigt och genomtänkt. På menyn finns förrätter, pizza, pasta och risotto. Vi börjar med en ost- och charkbricka (165 kr) och bröd (35 kr). Charkbrickan är gigantisk, med fyra sorters ostar och fyra sorters chark. Tyvärr får vi in den helt utan presentation, så vi får gissa oss till vad vi äter. Och det är inte den bästa charkbrickan i stan för att vara ärlig, charkuterierna verkar komma från vakuumförpackning och ostarna är smaklösa. Trevligt med en liten tomatsallad till dock, men det är inte värt att betala för brödet som smakar som rosmarinkryddade pizzakanter.

Bättre än standardpizzan på hörnet

Till varmrätt faller valet på en tryffel- och karljohanrisotto, och en pizza med mozarella och bresaola. Pizzan är helt klart kvällens toppval, den är riktigt bra och känns fräsch med citronolja och ruccola. Bra pris (135 kr) och klart bättre än standardpizzan på hörnet. Risotton faller oss tyvärr inte i smaken. Portionen är gigantisk men risotton är torr och känns snarare som torr gröt. Karljohansvampen är vattnig och den lilla tryffelsmak vi märker av kommer helt klart från någon billig tryffelolja.

Fint presenterad

Däremot gillar vi efterrätten, en tartufo, skarpt. Visserligen tror vi att den är färdiggjord, men 75 kronor känns som ett okej pris och det är riktigt gott så vi kan ha överseende med det. Den är åtminstone fint presenterad med grädde till.

Bra priser och bra pizza

Hur ska man sammanfatta besöket på Tutto Bello? Tja, priserna är bra, och gör att förväntningarna ändå inte är så höga. Pizzan äter vi gärna igen, men vi undviker nog de andra rätterna. Och glöm inte att du måste boka bord innan om du bestämmer dig för att gå hit!

I samarbete med TheFork. Boka bord på Tutto Bello med TheFork, antingen på hemsidan eller i appen!

Tutto BelloTutto BelloTutto BelloTutto BelloTutto BelloTutto BelloTutto Bello

Taggar

Snabbfakta