Recension av Un Poco
+
Riktigt bra italienare vid Karlavägen

Recension av Un Poco

Vi har länge längtat efter att besöka italienaren Un Poco och i förra veckan blev det äntligen av! Vi hade höga förväntningar när vi styrde stegen mot Karlavägen och redan i dörren kändes det bra. Varmt, hemtrevligt och stämningsfullt. Med en behaglig ljudnivå och lagom mycket middagsgäster så passar det fint både för en romantisk middag på tu man hand eller för kompisgänget eller familjen.

Sedan tidigare har vi spanat in de två avsmakningsmenyerna (350 och 495 kronor) som låter väldigt spännande men ikväll nöjer vi oss med varsin huvudrätt. Det blir en Arrabbiata med salsiccia och burrata samt tryffelstuvade makaroner med citron och gräslök. Det är mycket mat på tallrikarna, rustikt och vällagat med härliga, rena smaker, och för 200 kronor känns det prisvärt. Den sistnämnda kanske är snäppet för mäktig men vi behöver inte heller lämna restaurangen hungriga. För att smälta maten blir det gelato och chokladtryffel – alltid härligt med en liten avslutning!

Vi ser redan fram emot nästa besök på Un Poco. Då ska vi försöka testa lite fler rätter, det finns nämligen mycket mer som låter väldigt gott.

Taggar

Snabbfakta