Recension av Urban Deli Nytorget
Medvetet och trendigt mitt på Nytorget

Recension av Urban Deli Nytorget

Med Söders trendigaste läge och en schysst uteservering ut mot Nytorget är det inte konstigt att det alltid är fullsatt på Urban Deli. Här serveras lunch, brunch och middag varje dag, och i butiken som ligger på hörnet av lokalen kan du köpa riktigt bra råvaror. Under kvällen är det oftast god stämning med mycket matgäster men just idag har vi tur och lyckas få ett bord på uteserveringen utan väntan.

På menyn finns det något för alla: allt från snacks som ostron, räkor och chark till lite mer kompletta rätter som råbiff, olika slags sallader och entrecote. Tidigare år har vi under sommaren valt att beställa Urban Delis egna grillplateau och så även ikväll. Enligt menyn så ska det vara “kvällens utbud av kött, korv och grönsaker, bearnaisesås, tryffelmajo och rödvinssky”. Inte helt fel va? Den går endast att beställa på 2 personer och kostar sammanlagt 600:- och då ingår även grönsallad och pommes.

Tyvärr måste vi säga att vi blir besvikna. Senast så fick vi in en perfekt stekt flankstek och saftig Iberico men den här gången håller det verkligen inte samma nivå. Istället serveras en närmast gummilik Picanha och en god men tråkig fläskkarre. Korv, sås och tillbehör håller dock lika hög klass som vanligt men med tanke på priset känns det riktigt tråkigt med ett så pass slätstruket köttval.

Men utöver köttet så har vi inte mycket annat att klaga på. Personalen är alltid så bra och framförallt vår servitör gör verkligen det lilla extra under hela middagen – allt flyter helt enkelt på och vi kan bara slappna av. Vi dricker även ett par drinkar som alla är gjorda med kärlek och kvällen blir trots allt väldigt bra, även om maten drar ner betyget den här gången.

Taggar

Snabbfakta