Recension av Urban Deli Sveavägen
Rejäl brunch mitt i city

Recension av Urban Deli Sveavägen

På Sveavägen 44 ligger Urban Deli, restaurangen som verkligen passar för alla tillfällen: frukost, brunch, AW och middag. Liksom syskonet på Nytorget är restaurangen alltid välbesökt oberoende av tidpunkt. Den här gången besöker vi restaurangen en söndag klockan två och även då är många av borden upptagna.

Vi lyckas pricka in brunchen som pågår mellan 11-15 men till skillnad från andra brunchhak i stan så serveras här inte Eggs Benedict eller Amerikanska Pannkakor. Istället består menyn av lökringar, buns, burgare och råbiff. Vi väljer en av de lite dyrare rätterna på menyn: Löjrom och Skagen för 285 kronor. Vi kompletterar också med två av de lite mindre rätterna, Huevos Rancheros och friterade kycklingdrumsticks för 85 respektive 90 kronor. Resterande rätter på menyn ligger runt 200 kronor så det finns något för alla plånböcker.

Som vanligt blir vi inte besvikna. Urban Deli överraskar oss sällan, varken åt det ena eller andra hållet. Maten är alltid vällagad och god och servicen är alltid uppmärksam och professionell. Ibland kanske vi hade önskat ett extra leende eller den där genuina känslan i rätterna som ofta försvinner när restauranger blir för stora men allt som oftast är vi stora fan av Urban Deli. Lokalerna är alltid genomtänkta, med snygg inredning och bra samtalsmiljö, och vi kommer gärna tillbaka i framtiden och äter mer löjrom och skagen – den var nämligen riktigt härlig.

Taggar

Snabbfakta