Recension av Wienercaféet
+
Afternoon tea som hade kunnat vara bättre

Recension av Wienercaféet

Wienercaféet ligger i en av stans vackraste lokaler och smälter in bra bland Biblioteksgatans lyxaffärer. Här färdas man tillbaka till svunna tider och tankarna går till Wien, London och Paris. Vi besöker Wienercaféet en lördagseftermiddag för afternoon tea, som tur är har vi bokat bord i förväg för det verkar nämligen vara fler än vi som är sugna på te och vackra bakverk.

För 329 kronor per person beställer vi en klassisk afternoon tea, i detta ingår valfritt te, scones, smörgåsar och bakverk. Priset är högt och så även våra förväntningar. Vid en första anblick är det vackert att se på, en söt kanna te och flera våningar godsaker. Tyvärr lever inte maten upp till presentationen. Skagen och anklever serveras på torra “canapéer” som närmast liknar gårdagens formfranska och ostsandwischen med ost, paprika, chili och citron gör oss faktiskt riktigt ledsna: två nyanser av gult och noll nyans av smak. Bättre har vi blivit bjudna på under flygresor.

När vi kommer upp till våning två blir det dock bättre. Kryddiga scones med riktigt god marmelad och lemoncurd gör att vi får upp förhoppningarna igen. Vi avslutar med fem olika bakverk som överlag är riktigt goda. En blandad kompott där dagens moussebakelse får högsta betyg.

En afternoon tea på Wienercafeet ska vara härligt, lyxigt och något som passar bra när man har något att fira. Tyvärr är det inte så. Kön in till caféet är lång och personalen stressar förbi. Borden står alldeles för tätt och det är enklare att höra vad bordsgrannarna säger än att höra vad man själv tänker. För en nota på 650 kronor för två personer kan man få så mycket mer, både upplevelsemässigt och matmässigt.

Vårt tips är att besöka bageriet för en take away, köp med dig lite scones och ett bakverk och slipp betala mycket pengar för tråkig miljö. Eller besök ett annat café. Har ni några tips på ställen som serverar en bra afternoon tea?

Taggar

Snabbfakta