Recension av Yellow Matbaren
+
Väldigt god sallad i Hornstull

Recension av Yellow Matbaren

Ett av våra nya favorit-lunchhak är Yellow Matbaren i Hornstull. Här finns det matiga sallader, lagade med kärlek och med lite extra allt. 

En salladsbento går på 105 kronor och innehåller en bas (grönsallad, quinoa, risnudlar, bulgur eller pasta), en topping (kan t.ex. bestå av kyckling, fetaost & cashewnötter eller oumph, avokado och jordnötskross), bladgrönt, rawgrönt, rödlök, bönor, rödkol, ärtskott, groddar, frön och koriander. Hur gott låter inte det? Dessutom ingår alltid bröd och hummus. Det enda minuset är att det ibland kan finnas färdiga sallader man blir erbjuden, vilket inte känns lika fräscht som en sallad som görs på beställning, men oftast så görs de på nytt.

Det här känns som ett riktigt stammisställe där personalen alltid tar sig tid att prata lite. Lokalen är färgglad, positiv och mysig – och det bästa av allt är att det nästan alltid finns plats även under lunchrusning. Vi har gått hit ett tiotal gånger sedan vi först upptäckte det här guldkornet och vi kommer självklart fortsätta – även nu när sommarens salladssäsong är över.

Taggar

Snabbfakta