Recension av Yuc Mexican
+
Stockholms bästa tacos

Recension av Yuc Mexican

Äntligen får vi tillfälle att besöka Yuc Mexican en fredagskväll! Det är november, ute är det mörkt, kallt och ett lätt duggregn letar sig innanför kragen, när vi kliver in i Yucs lokaler på Norrtullsgatan, precis vid Odenplan.

Tidigare har vi kritiserat Yuc för att ha en omysig lokal, men en dag som denna är det inte ett dugg omysigt. Tvärtom är det fullt av mysig belysning, förfestande gäng i 20-30-årsåldern och några barnfamiljer, musiken en salig blandning av 90-tal och radiohits från i år, och stämningen är helt enkelt på topp utan att bli för stökig. Vi blir visade in till ett bord längst in vid baren där vi börjar kvällen med nachos, guacamole och salsa. Tyvärr alldeles för gott, vi råkar äta lite för mycket och är nästan lite för mätta när maten kommer in.

Så mycket goda tacos

Som tur är så är maten så pass god att lite mycket nachos inte blir ett större hinder. Vi testar olika taco, både hårda och mjuka, friterade ostron och en härligt syrlig ceviche på bland annat pilgrimsmussla. Vi kan inte riktigt enas om vilka rätter som är våra favoriter. En tycker cevichen smakar för mycket lime, medan vi andra tycker den är ljuvlig. En av oss har den härligt starka bifftacon som favorit, medan en annan föredrar den friterade fläsksidan. Eniga är vi dock om att den hårda tacon med räk- och snökrabba är en av de absolut bästa och ingen av oss är jätteförtjusta i torsktacon där fetaosten tar över lite väl mycket.

Kan det vara Stockholms bästa tacos?

Yuc gör sig verkligen bäst en helgkväll. Perfekt ställe att gå till innan utgången (Missa inte de goda drinkarna!), men är man ett större gäng kanske ljudvolymen blir lite väl hög. Vi var tre stycken och då var det inga problem att prata utan att behöva skrika. Maten håller jämn kvalitet, det mesta smakar riktigt bra, personalen tar väl hand om oss hela kvällen och priserna är okej, i alla fall om man blir mätt på två rätter. Ett besök här sätter verkligen färg på dystra november!

Yuc MexicanYuc MexicanYuc MexicanYuc MexicanYuc Mexican

Taggar

Snabbfakta