Recension av Zink
Vi är i mathimlen

Recension av Zink

En kall kväll i november var det dags för oss att besöka nyöppnade Zink. Eller ja, själva stället har funnits länge men efter en brand var man tvungen att flytta från Biblioteksgatan till ny lokal på Grev Turegatan.

Vi blir imponerade av den nya lokalen, som utformats med riktig fingertoppskänsla. Inredningen känns både elegant, vardagsrumsmysig och luftig. Vi får ett varmt välkomnande av vad som visar sig vara en helt fantastisk servitris. Hon propsar på att vi ska börja med de tryffelpopcornen och vilken tur att vi lyssnar! Förväntningarna är inte direkt låga efter en perfekt inledning på kvällen bestående av popcornen och en välkomponerad charkbricka med picklade grönsaker. “Klubbstek med tre sorters smör och rödvinssås” läser vi i menyn och vet direkt vad vi ska beställa. Tillbehören imponerar lika mycket som köttet – broccolini med pinjenötter, saltrostad gulbeta, potatisgratäng och gemsallad med tryffelvinägrette. Hej, vi är officiellt i mathimlen.

En middag på Zink är exakt vad man vill ha en kall vinterkväll. Gå hit och bli omfamnad både av maten och den fina personalen. Vi önskar bara en sak: snälla gör något åt akustiken! En fullsatt fredagskväll fick vi nästan skrika över bordet…

Taggar

Snabbfakta