Tre tips i Köpenhamn
Besök Köpenhamn över dagen

Tre tips i Köpenhamn

I somras gjorde vi en guide över Österlen och nu tycker vi att det är dags för en ny guide! För även om vi älskar mat och restauranger i Stockholm så måste vi erkänna att det finns mycket god mat utanför vår huvudstad och även utanför Sverige – till exempel i Köpenhamn. Här kommer tre tips på restauranger som du inte får missa om du råkar befinna dig i Köpenhamn!

Copenhagen Street FoodCopenhagen Street Food

Copenhagen Street Food, Trangravsvej 14

Copenhagen Street Food ligger bara några minuters promenad från Nyhavn och är ett måste om du älskar street food och framförallt om du är nyfiken på mat från världens alla hörn. Här finns texmex, asiatiskt, bbq och sushi. Vi provar på det marockanska köket (med den absolut längsta kön) och blir inte besvikna. Varning dock för jättemycket folk! Gå inte hit om du hatar att köa eller undviker stora folkmassor.

 

Christianshavn Christianshavn

Caféer i Christianshavn

I Christianshavn finns det gott om caféer men även vackra byggnader att kolla på. Ta en promenad längs med kanalen eller strosa runt på de lugna gatorna. Vi har inte varit på Café Parterre men av bilderna att döma är det verkligen någonting i vår smak!

 

Köttbyn Köpenhamn Köttbyn KöpenhamnKöttbyn Köpenhamn

Kødbyen/Köttbyn

Kødbyen/Köttbyn är något av en matstad i Köpenhamn och är någonting som vi verkligen saknar i Stockholm! Från början var Köttbyn ett renodlat slaktområde men nu börjar det snarare gå åt restaurang- och nattklubbsliv. Det är urbant, trendigt och om några år kommer det säkert vara en turistattraktion lika populär som Nyhavn. Här går det utmärkt att dricka drinkar ur plastglas en meter från slakthusparkeringen eller äta middag bland verktyg och maskiner. Vi kan rekommendera Bakken, trevlig personal och bra läge med utsikt över Flaesketorvet. Vi åt också middag på Restaurang Gorilla som serverade en riktigt god lobsterroll men sämre mat i övrigt.